Sample header image

Jotain minusta...

Olet lämpimästi tervetullut kotisivuilleni!

Pienestä tytöstä saakka sydämeni on sykkinyt ensin ”vain” eläimille, mutta sittemmin yhä voimakkaammin koirille. Omaa koiraa aloin toivomaan tosi nuorena, mutta en sitä silloin saanut, vaan sain ”Mike” marsun. Marsua hoidin seitsemän vuotta, jonka jälkeen tämä ystävyys päättyi katkeriin kyyneliin. Koiran kaipuu ei unohtunut, vaan suurimman koirakaipuuni tyydytin taluttelemalla naapureiden koiria, joita onneksi oli yllin kyllin. Näin jälkikäteen ajateltuna jo tuolloin olin hyvin kiinnostunut koirien käyttäytymisestä…mikä jatkuu yhä edelleen. Odotus tuotti tulosta ja oman Rami koirani sain noin 11 vuotiaana ja rodultaan Rami oli dalmatiankoira ja tästä se ajatus sitten lähti. 15 vuotta myöhemmin toteutin oman unelmani ja hankin oman kodin ja oman koiran, joka oli rodultaan pitkäkarvainen Collie …Alfié nimeltään. Kohta tämän jälkeen tieni toikin minut Vieremälle ja Ameriikankylälle. Tutustuin siis nykyiseen aviomieheeni, joka oli maatilanpoika ja tuleva isäntä. Sen jälkeen eläimiä ei ole elämästäni puuttunut.

Ensimmäisen ammatillisenkoulutuksen olen saanut Kuopion kauppaopistosta, josta valmistuin markkinointimerkonomiksi. 1990 –luvun alussa vaihdoin sitten alaa täysin ja pääsin Muuruveden maatalousoppilaitokseen, jossa suoritin perusopinnot karjanhoidosta. ”Kypsissä kymmenissä” hakeuduin Kajaanin ammattiopistoon opiskelemaan eläintenkouluttajaksi ja 2011 suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon, jossa osaamisalana eläintenkouluttaja. Ilmeisesti opiskelu alkoi maistua sen verran hyvälle, että jatkoin suoraan Ylä-Savon ammattiopistoon opiskelemaan trimmausta, josta suoritettuna 25.5.2012 ”Koiran trimmauskurssi” sekä 14.12.2012 ”Trimmauskurssi ammattilaisille” . Nyt tässä hetkessä tavoitteeksi on asetettu ammattitutkinto myös trimmauksesta. Tulevat vuodet sitten näyttävät, että täyttyykö tämä tavoite.

Koirat ovat myös elämäni harrastuksessa. Palveluskoiralajeja olen harrastanut 2000 –luvun alusta lähtien ja koiria tässä ajassa minulla on ollut viisi…useampia yhtä aikaa. Harrastamani rotu on saksanpaimenkoira, joita tälläkin hetkellä perheessä asuu yhden beaglen lisäksi kolme. Harrastus on tuonut ison siivun ammattitaitoa ja osaamista eläintenkouluttajan ammattiin, jota pystyn hyödyntämään myös trimmaajan ammatissani. Olen ollut onnellisessa asemassa siten, että olen saanut harrastuksen puolelta hienon koulutuksen (Saksanpaimenkoiraliiton pätevöimä koulutusohjaaja) sekä mahdollisuuden nähdä, tavata ja ohjata monia erilaisia koiria ohjaajineen. Jokainen kohtaaminen on ollut arvokas.

Eläinten hyvinvointi on tärkeää. Työskennellessäni koirien kanssa voin edistää koirien hyvinvointia koulutuksellisesti, turkinhoidossa sekä ”sisäisesti”. Olen tutustunut itse henkilökohtaisesti sekä koirieni kautta Foreverin Aloe Vera tuotteisiin, ja hetkessä olin täysin myyty… Päätin ryhtyä itsenäiseksi jälleenmyyjäksi syksyllä 2012, ja tämä täydentää loistavasti toimintaani, joka sai nimen 10.1.2013 TurkkiHuoltamo PRH:n siunauksella.

 

© 2013 Piijuska | Template design by Andreas Viklund