Sample header image

Ohjeita trimmaukseen tuleville

Opeta ja totuta jo pieni pentu siihen, että

  • sen turkkia kammataan ja harjataan
  • sen korvia kosketellaan ja käsitellään
  • sen tassuja nostellaan ja kynsiä leikataan sekä anturakarvoja siistiään
  • sen häntää nostellaan ja peräpäätä kammataan ja harjataan
  • sen huulia nostellaan ja hampaita katsotaan
  • sen kuonoa ja silmien ympäristöä kosketellaan
  • sitä nostellaan ja käännellään

…tämä kaikki opetus tapahtuu positiivisesti ja palkitsevasti sekä pienissä erissä.

1. Onhan koirasi rokotettu? Huolehdi, että koiran rokotukset on kunnossa. Tämä on oman koirasi parhaaksi. Mikäli rokottamattomuudelle on olemassa syy niin kerrothan sen etukäteen.

2. Onhan koirasi terve? Älä tuo sairasta koiraa trimmaukseen. Jos koirasi sairastuu ripuliin, oksennustautiin tai kennelyskään niin ilmoita siitä ja varataan uusi aika. Kroonisista sairauksista kuten epilepsia tai sydänvika tulee ilmoittaa myös etukäteen. Ne eivät ole este trimmaukselle, mutta niiden olemassaolosta on tiedettävä, jotta koiran vointia voi tarkkailla koko trimmauksen ajan.

3. Ilmoitathan myös etukäteen mikäli koirallasi on ulkoloisia tai sen iho ei ole terve (syylät, haavat, naarmut, arvet, ihottumat jne).

4. Kerrothan myös jos koirallesi on tehty jokin toimenpide, koska vain siten voin työskentelyssä ottaa asian huomioon.

5. Ethän jätä kertomatta myöskään käyttäytymisongelmista. Etukäteistieto auttaa minua hankkimaan ”varakäsiä” paikalle, joka on koiran kannalta parasta sekä auttaa työn jouhevassa sujumisessa.

6. Tuothan koirasi puhtaana ja takuttomana, mutta jollei se ole mahdollista niin kerrothan tästä jo aikaa varatessasi. Nypittäviä rotuja ei pestä noin kahteen viikkoon ennen trimmausta.

7. Älä ruoki koiraa vähintään kahta tuntia ennen trimmausta sekä huolehdi koiran ulkoiluttamisesta ennen trimmausta, koska sisälle tulleet oksennukset tai muut tarpeet lisäävät laskun loppusummaa. Ethän anna koirasi tehdä tarpeitaan trimmaamon pihapiiriin.

8. Omistaja voi halutessaan seurata trimmausta, mutta kuitenkin olla valmis poistumaan mikäli koira käytöksellään sellaista vaatii.

9. Pysythän sovitussa aikataulussa…minäkin pyrin siihen.

 

© 2013 Piijuska | Template design by Andreas Viklund