Sample header image

Trimmauspalvelut

TurkkiHuoltamon palvelut ovat tarkoitettu kaikille koirille, joiden turkki kaipaa nyppimistä, saksimista, ajelua, pesua tai takkujen selvittelyä. Varsinaiset näyttelytrimmaukset jätän suosiolla sillä saralla ammattilaisille ja keskityn itse ”kotikoirien kotitrimmauksiin”.

Trimmaus sisältää kyseisen rodun vaatiman rodunomaisen turkinkäsittelyn (ei takkujen selvittelyä), kynsien leikkauksen sekä korvakarvojen nyppimisen. Trimmauksen aikana tehdyt havainnot koiran ihon kunnosta, näpyistä, pateista tai haavoista informoin aina omistajalle tai jos trimmauksen aikana koiran iho vahingoittuu tai kynsi leikkaantuu liian lyhyeksi.

Nypittävät rodut
Nypittävät rodun, joiden karva on karkeaa ja trimmaus suoritetaan rodunomaisesti nyppimällä siinä karvan kasvun vaiheessa, jolloin karva on ”kypsä”. Karva lähtee nyppimällä eikä aiheuta kipua koiralle. Nypittävää koiraa ei saa pestä ennen trimmausta. Tiesithän, että kuollut karva ei lämmitä eli nypittävän koiran turkki kannattaa trimmata myös talvella säännöllisesti.

Leikattavat rodut
Leikattavat rodut pesen ennen trimmausta, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Puhdas turkki on myös hellävarainen käyttämilleni välineille (sakset ja karvakoneen terät). Takut on selviteltävä ehdottomasti auki ennen pesua, sillä takkuisen turkin peseminen moninkertaistaa takkujen koon. Takkujen selvittely trimmauksen yhteydessä hinnoitellaan erikseen. Jos turkki on päässyt takkuuntumaan ja huopaantumaan niin pahasti, että takkujen avaaminen ei onnistu niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää turkin ”alasajo” eli turkki ajellaan karvakoneella kokonaisuudessaan pois. Tällöin turkkia ei pidä mennä pesemään ennakkoon.

Kynsien leikkaus ja hionta
Lohkeilevat, katkeilevat, vääntyilevät kynnet ovat kivuliaat ja saattavat aiheuttaa pidemmällä aikavälillä koiralle lihas- ja nivelkipuja. Ylipitkiksi päässeet kynnet tulevat kuntoon säännöllisellä leikkaamisella ja hiomisella. Loistavaan lopputulokseen päästään tekemällä hoitosuunnitelma.

Anaalirauhasten tyhjentäminen
Jos koiralla on normaalit ja terveet anaalirauhaset niiden tyhjentämisen voin suorittaa koiran pesun yhteydessä, mutta mikäli koiralla on ongelmia anaalirauhasten kanssa on tällöin asia hoidettava eläinlääkärin kanssa, joka voi samassa yhteydessä antaa hoito-ohjeet ja määrätä tarvittaessa lääkityksen.

HYVIN KÄYTTÄYTYVÄN, PUHTAAN JA TAKKUTTOMAN KOIRAN TRIMMAUS ON HELLÄVARAINEN MYÖS OMISTAJAN KUKKAROLLE….

 Ongelmakoirakoulutus

Koiraongelmia?

Forever-tuotteet

Olen Forever-tuotteiden itsenäinen jälleenmyyjä.
www.myaloevera.fi/pirjoniskanen

 

© 2013 Piijuska | Template design by Andreas Viklund